ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αναβλήθηκε ο δεύτερος διαστημικός περίπατος στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό(vid)

Αναβλήθηκε ο δεύτερος διαστημικός περίπατος στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό(vid)

Η NASA ανέβαλε για τη Δευτέρα προς την Τρίτη το δεύτερο διαστημικό περίπατο με τον οποίο πρόκειται να συνεχιστεί η επισκευή του συστήματος ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία μετά την ανακάλυψη ενός προβλήματος στην στολή του ενός από τους δύο αστροναύτες που έκαναν τον διαστημικό περίπατο με επιτυχία το Σάββατο.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την απόφαση αργά το Σάββατο λέγοντας ότι ήταν πιθανώς ένα πρόβλημα διαρροής νερού στη στολή του αστροναύτη Ρικ Μαστράτσιο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα με την διαστημική στολή δεν έχει καμία σχέση με τη διαρροή που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στις άλλες διαστημικές στολές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τότε τροχιακής εξόδου των αστροναυτών που βρίσκονταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η NASA διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ αυτού του νέου προβλήματος και της διαρροής νερού, που συνέβη στο διαστημικό κράνος που χρησιμοποιούσε στις 16 Ιουλίου ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Ο Ιταλός αστροναύτης αναγκάστηκε τότε λόγω των συνθηκών να επιστρέψει στο σταθμό έκτακτης ανάγκης .

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Ρικ Μαστράτσιο και Μάικ Χόπκινς πραγματοποίησαν τροχιακό περίπατο πέντε ωρών και 29 λεπτών το Σάββατο κατά τη διάρκεια του οποίου αφαίρεσαν μια ελαττωματική αντλία αμμωνίας σε ένα από τα δύο κυκλώματα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, θυμίζει το ΑΜΠΕ. Θα πρέπει κανονικά να εγκαταστήσουν τη νέα αντλία την Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.