Βετεράνος αστροναύτης της NASA θα επισκεφτεί την Αθήνα

Βετεράνος αστροναύτης της NASA θα επισκεφτεί την Αθήνα

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο βετεράνος αστροναύτης της NASA, Dr. Scott Parazynski τον προσεχή Ιούλιο, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Διάστημα: Η κορυφαία εμπειρία ηγεσίας».

Πρόκειται για έναν από τους πιο πετυχημένους αστροναύτες στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, θα αναπτύξει θέματα ηγεσίας και άντλησης δύναμης μέσα από τα προσωπικά του βιώματα και την εμπειρία του, στη διαδραστική ομιλία που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, στο ΘΕΑΤΡΟΝ, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Ο βετεράνος Αστροναύτης της NASA και διακεκριμένος ομιλητής Dr Scott Parazynski έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία στο διάστημα, καθώς έχει συμμετάσχει σε πέντε διαστημικές πτήσεις και επτά διαστημικούς περιπάτους (συνολικά έχει περάσει 8 εβδομάδες στο διάστημα και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 ώρες space walk). Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της NASA, έχοντας διατελέσει προϊστάμενος της υπηρεσίας EVA (Extra Vehicular Activities) ενώ ηγήθηκε της πρώτης κοινής αποστολής μακράς διαρκείας ΗΠΑ-Ρωσίας, διαμένοντας στον Ρώσικο διαστημικό σταθμό Mir. Το 2009 κατέκτησε την κορυφή του Everest και ανακηρύχθηκε ο πρώτος αστροναύτης που πάτησε στην κορυφή του κόσμου. Επιπλέον, έχει διακριθεί με δεκάδες βραβεία και μετάλλια από τη NASA, το American Astronomical Association και άλλους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς. 

Ο Dr Scott Parazynski θα αφηγηθεί – αποκλειστικά για την εκδήλωση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα – μαζί με ανέκδοτο υλικό, ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήματος και εμπειρίες του στη διαχείριση κρίσιμων στιγμών, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management και του leadership. 

Η εκδήλωση θα γίνει με πρωτοβουλία της εταιρίας«Linkage Network» που ειδικεύεται στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece κ. Αρτέμης Μυρόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η παρουσία του Dr. Scott Parazynski στο φετινό summer session του Linkage Network αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς δεδομένου ότι η πορεία του εμπνέει ανθρώπους από όλο τον κόσμο αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στη διάρκεια της καριέρας του ως αστροναύτης της NASA. Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στην πρόκληση της ηγεσίας στο διάστημα και τη σύνδεση της με τον κόσμο των επιχειρήσεων, δίνοντας το δικό του μοναδικό στίγμα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ενεργά στο πάνελ Γενικοί Διευθυντές από Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίοι θα υποβάλουν αλλά και θα δεχτούν ερωτήσεις από τον αστροναύτη, σε θέματα ηγεσίας δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα διάλογο. Οι ερωτήσεις των ανωτάτων στελεχών μπορούν να προέρχονται είτε από τους ίδιους είτε από τα στελέχη τους με στόχο την ενεργή συμμετοχή όλων σε αυτή τη συναρπαστική διαδικασία μάθησης.»

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.