Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πλήρωμα του Soyuz

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πλήρωμα του Soyuz

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ έφθασαν την Πέμπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυξάνοντας τον αριθμό του πληρώματος στους έξι.

Ο διοικητής του διαστημικού λεωφορείου Σογιούζ, Όλεγκ Νοβίτσκι, ο μηχανικός πτήσης Γιευγκένι Ταρλέκιν και ο Κέβιν Φορντ της NASA, έφτασαν στον Σταθμό μετά από δύο ημέρες ταξιδιού. Τους τρεις άντρες στο Σταθμό υποδέχτηκαν ο διοικητής Σουνίτα Γουίλιαμς, ο Ιάπωνας αστροναύτης Ακιχίκο Χοσίντε και ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλετσένκο. Ο αριθμός του πληρώματος αυξήθηκε και πάλι στους έξι.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – ένα έργο στο οποίο συμμετείχαν 15 έθνη και κόστισε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια- από τις 16 Σεπτεμβρίου διέθετε τριμελές πλήρωμα, λόγω της συνήθους εναλλαγής του προγράμματος.

«Είναι υπέροχο να βλέπω και τους έξι σας σε τροχιά και να βλέπω τα χαμογελαστά πρόσωπά σας» είπε από τη Μόσχα ο Γούιλιαμ Γκερστενμάϊερ, διαχειριστής της NASA για τις διαστημικές πτήσεις.

Το διαστημικό λεωφορείο Σογιούζ, στο οποίο επέβαινε το τριμελές πλήρωμα, απογειώθηκε την Τρίτη από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.