ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νότια Κορέα: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του πρώτου πυραυλικού διαστημικού φορέα

Νότια Κορέα: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του πρώτου πυραυλικού διαστημικού φορέα

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του πρώτου νοτιοκορεατικού διαστημικού πυραυλικού φορέα KSLV-1 η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. Η αναβολή της εκτόξευσης έγινε εξαιτίας προβλήματος που παρουσίασε ο κινητήρας πρώτου σταδίου  RD-191 τον οποίο έχει προμηθεύσει η Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την εκτόξευση ένα πρόβλημα ανιχνεύτηκε στο πρώτο στάδιο του προωθητικού μηχανισμού», ανέφερε εκπρόσωπος της Roscocosmos: «Ελήφθη η απόφαση να ακυρώσουμε την εκτόξευση πήραμε τον πύραυλο από την εξέδρα εκτόξευσης και τον οδηγήσαμε σε άλλη για δοκιμές» συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

«Μια διαρροή ανιχνεύτηκε μεταξύ του πρώτου σταδίου και της εξέδρας εκτόξευσης» δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός επιστημών και τεχνολογίας Cho Yul-rei.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η διαρροή διαπιστώθηκε όταν διοχετεύτηκε ήλιο μέσα στον πύραυλο για να ελεγχθεί η ακεραιότητα των τμημάτων του. Τελικά έγινε γνωστό ότι η αιτία οφειλόταν σε ένα σπασμένο σύνδεσμο ο οποίος συνδέει τον πύραυλο με την εξέδρα εκτόξευσης.

Η συγκεκριμένη εκτόξευση θα ήταν τρίτη κατά σειρά για τη Νότια Κορέα ύστερα από άλλες δύο που προηγηθεί το 2009 και το 2010 οι οποίες όμως ήταν ανεπιτυχείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.