ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νέος ρωσικός δορυφόρος του συστήματος GLONASS-K θα εκτοξευθεί σε τρείς μήνες

Νέος ρωσικός δορυφόρος του συστήματος GLONASS-K θα εκτοξευθεί σε τρείς μήνες

Ο δεύτερος  δορυφόρος  του ρωσικού συστήματος GLONASS-K θα εκτοξευθεί στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013, σύμφωνα με τον  αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος (RKS) Grogori Stupak κατά την διάρκεια ομιλίας του στην  έναρξη του 11ου συνεδρίου  “Αεροπορίας και διαστήματος  2012”, αναφέρει το Itar Tass.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας εξήγησε για την μη απόφαση ακριβής ημερομηνίας εκτόξευσης αναφέροντας  κάποια προβλήματα που υπάρχουν σχετικά  με τις προτεραιότητες άλλων προγραμμάτων που αναμένουν την δικής τους ημερομηνία .

Μετά την εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου , θα πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές του συστήματος GLONASS-K που  αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2014-2015.

Ο πρώτος δορυφόρος του συστήματος GLONASS-K εκτοξεύθηκε  τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν στη λειτουργία του έχουν διορθωθεί . Δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για την εκτόξευση της τρίτης μονάδας αυτής της γενιάς των δορυφόρων.

«Το 2013, θα υπάρξουν  προγραμματισμένες εκτοξεύσεις  δορυφόρων GLONASS-Μ για τη διατήρηση του συμπλέγματος  τροχιάς . Ο αριθμός των εκτοξεύσεων θα καθοριστεί από την  επιχειρησιακή αναγκαιότητα», δήλωσε ο Stupak.

“Το ρωσικό παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης  GLONASS  είναι προς το  συμφέρον της ρωσικής  οικονομίας, της άμυνας και της κρατικής ασφάλειας” υπογράμμισε ο ίδιος Ρώσος αξιωματούχος.

Το δορυφορικό σύστημα καθορίζει τη θέση των εναέριων, θαλάσσιων, επίγειων και διαστημικών αντικειμένων και προσώπων. Έχει διττό  σκοπό και θα χρησιμοποιείται  όχι μόνο από το στρατό, αλλά και από την αστυνομία, το υπουργείο εκτάκτων αναγκών αλλά και από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λήψη σήματος  σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας για 24 ώρες το 24ωρο , χρειάζονται   18 δορυφόροι σε τροχιά .

Η Ρωσία σχεδιάζει να  θέσει σε τροχιά 30 δορυφόρους  για να υποστηρίξει το σύστημα GLONASS, και  θα έχει  έξι δορυφόρους σε αποθήκευση .

Η διάρκεια ζωής των  δορυφόρων του συστήματος GLONASS-Μ είναι επτά χρόνια, ενώ η νέα γενιά δορυφόρων του συστήματος GLONASS-K θα είναι έως  και 10 – 15 ετη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.