Εντόπισαν τον πιο απομακρυσμένο γαλαξία

Εντόπισαν τον πιο απομακρυσμένο γαλαξία

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA εντόπισε το πιο απομακρυσμένο γαλαξία που έχουν καταφέρει να δουν τα τηλεσκόπια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για τον γαλαξία MACS0647-JD ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 13,3 δισ. έτη φωτός από τη Γη.

Εάν οι εκτιμήσεις για την ηλικία του σύμπαντος ευσταθούν στα 13,75 δισ. χρόνια τότε ο γαλαξίας που κατάφερε να εντοπίσει το τηλεσκόπιο  Hubble έχει τη μορφή όπως αυτός ήταν μόλις 450 εκατ. έτη μετά την δημιουργία του σύμπαντος.

Ο γαλαξίας αυτός έχει διάμετρο «μόλις» 600 ετών φωτός σε αντίθεση με τον δικό μας που η διάμετρός του ανέρχεται στα 150.000 έτη φωτός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.