Βρέθηκε “πρώτη ύλη” ζωής στον πλανήτη

Βρέθηκε “πρώτη ύλη” ζωής στον πλανήτη

Tο σκάφος Messenger της ΝΑΣΑ, έφερε στο φως αδιάσειστα στοιχεία ότι ο πλανήτης Ερμής διαθέτει νερό σε μορφή πάγου (και μάλιστα αρκετά μεγάλη ποσότητα), με τον πάγο να προστατεύεται από την ακτινοβολία του Ήλιου χάριν σε ένα στρώμα οργανικής ύλης! Νερό και οργανική ύλη είναι τα θεμελιώδη στοιχεία για την ύπαρξη ζωής!

Οι ανακαλύψεις προέκυψαν από τρεις διαφορετικές μετρήσεις και η υπηρεσία πιστεύει πλέον ακράδαντα ότι ο Ερμής “δέχτηκε” αυτά τα στοιχεία (νερό και οργανικές ενώσεις) με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν στη Γη (μάλλον από κομήτες) και δημιούργησαν τη ζωή, ενώ διατηρούνται ακόμα και τώρα μετά από δισεκατομμύρια χρόνια χάριν στην κλίση του πλανήτη που κρατά ένα μέρος του πάντοτε στη σκιά. Μη ξεχνάμε ότι ο Ερμής δε διαθέτει ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να επικρατούν εξαιρετικά ακραίες θερμοκρασίες (από -223.15C έως 426.85C).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας που έχουμε έστω μια ένδειξη ότι υπάρχει κάποιου είδους ζωή εκεί έξω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr[

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.