ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο πριν την εκτόξευση πυραύλου από την Β.Κορέα

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο  πριν την εκτόξευση πυραύλου από την Β.Κορέα

Τη μεγάλη του ανησυχία για το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε αυτό το μήνα εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο γγ εκτιμά πως η εκτόξευση παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας οι οποίες απαγορεύουν κάθε δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ εγκατέστησε στην πλατφόρμα εκτόξευσης της βάσης Σοχάε τον πρώτο όροφο του πυραύλου, τον οποίο σκοπεύει να εκτοξεύσει στη διάρκεια του μήνα, παρά τις έντονες εκκλήσεις και αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας να μην πραγματοποιήσει τα σχέδιά της.

Νοτιοκορεατική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap πως χρειάζονται τρεις ως τέσσερις ημέρες για να τοποθετηθούν και οι τρεις όροφοι του πυραύλου.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ μεταβαίνει σήμερα ο νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις Λιμ Σουνγκ-Ναμ ο οποίος θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.