ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ταξίδι στη Σελήνη με… εισιτήριο 1,5 δισ. δολάρια!

Ταξίδι στη Σελήνη με… εισιτήριο 1,5 δισ. δολάρια!

Μια πτήση μετ’ επιστροφής για δύο άτομα, με έναν περίπατο στη Σελήνη θα προσφέρει ιδιωτική εταιρεία μέχρι το τέλος της δεκαετίας, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων!

Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της NASA ανακοίνωσαν τη δημιουργία της εν λόγω εταιρείας, που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες.

Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. «Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας», διευκρίνισαν.

Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη.

Η Golden Spike δημιουργήθηκε από σημαντικά πρώην στελέχη του κόσμου του Διαστήματος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον.

Η εταιρία περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ των συμβούλων της, πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.