ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό δοκίμασαν το σύστημα έκτακτης αποφυγής ενδεχόμενης σύγκρουσης

Στον Διεθνή  Διαστημικό σταθμό  δοκίμασαν το σύστημα έκτακτης αποφυγής  ενδεχόμενης σύγκρουσης

Σήμερα δοκιμάστηκε επιτυχώς η επιχείρηση αλλαγής της τροχιάς του ΔΔΣ για να δημιουργηθούν οι τέλειες συνθήκες σύνδεσης με το επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Σογιούζ ΤΜΑ-07Μ», η εκτόξευση του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου. Το ύψος της τροχιάς αυξήθηκε κατά 2,5 χλμ αναφέρει το Voice of Russia.

Κατά την διάρκεια του ελιγμού δοκιμάστηκε επίσης και το σύστημα της έκτακτης αποφυγής από τα διαστημικά σκουπίδια.

Η τυπική διαδικασία της αποφυγής του ΔΔΣ από την σύγκρουση (Debris Avoidance Maneuver) προβλέπει, πως η απόφαση για την αποφυγή πρέπει να ληφθεί όχι αργότερα από 23,5 ώρες πριν την προσέγγιση με το επικίνδυνο αντικείμενο.

Το νέο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έλλειψης χρόνου, όταν το επικίνδυνο συντρίμμι θα εντοπιστεί πολύ αργά. Η διαδικασία PDAM (Pre-Determined Debris Avoidance Maneuver) επιτρέπει να ληφθεί η απόφαση για την μετακίνηση του σταθμού μόλις τρεις ώρες πριν από την σύγκρουση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.