ΗΠΑ: “Ανενεργός ο δορυφόρος της Βόρειας Κορέας”

ΗΠΑ: “Ανενεργός ο δορυφόρος της Βόρειας Κορέας”

Ο δορυφόρος που έθεσε σε τροχιά την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των χωρών της Δύσης, δεν φαίνεται να λειτουργεί γιατί δεν στέλνει κανένα σήμα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αστροφυσικός που παρακολουθεί τις διαστημικές πτήσεις.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ασία θεωρούν ότι η εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου την περασμένη Τετάρτη ήταν επιτυχημένη. Ο πύραυλος έθεσε σε τροχιά αντικείμενο, το οποίο, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, παρουσίασε ως δορυφόρο παρατήρησης της Γης. Ο δορυφόρος μεταδίδει και πατριωτικά τραγούδια.

Ο Τζόναθαν Μακντάουελ από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν επιβεβαίωσε πως ο δορυφόρος βρίσκεται σε τροχιά, αλλά δεν μεταδίδει κανένα σήμα.

«Από όσο ξέρουμε, ο δορυφόρος δεν λειτουργεί» δήλωσε ο Μακντάουελ, διευκρινίζοντας πως δεν γνωρίζει αν το μηχάνημα λειτουργούσε μετά την εκτόξευση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ίσως οι μεταδόσεις τού δορυφόρου γίνονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.

Ένα άλλο θέμα που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα, είναι το ότι το φως που στέλνει ο δορυφόρος αυξομειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος το χτυπά από διαφορετικές γωνίες, πράγμα που δείχνει ότι ο δορυφόρος δεν είναι στραμμένος προς την Γη, όπως θα έπρεπε.

Ακόμα και αν δεν λειτουργεί, ο δορυφόρος βρίσκεται κανονικά σε τροχιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.n2yo.com, η θέση του είναι 550 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, όπως ισχυρίζεται η Β. Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.