ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η NASA ψάχνει ζωή στο φεγγάρι του Δία με πυρηνοκίνητο ρομπότ

Η NASA ψάχνει ζωή στο φεγγάρι του Δία με πυρηνοκίνητο ρομπότ

Μια ομάδα επιστημόνων που συνεργάζονται με τη NASA θα χρησιμοποιήσουν ένα πυρηνοκίνητο ρομπότ που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή κάτω από τον πάγο στην Ευρώπη, το φεγγάρι του Δία.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η επιφάνεια της «Ευρώπης» καλύπτεται από μια συμπαγή παγωμένη επιφάνεια έναν ωκεανό νερού, κάτι που κάνει αυτό το φεγγάρι του Δία ένα από τα πιο πιθανά μέρη στο ηλιακό μας σύστημα για να αναπτυχθεί η ζωή.

Μια προτεινόμενη «σήραγγα» μέσα στον πάγο που θα διανοιχθεί από το ρομπότ, βρίσκεται στη αιχμή μιας μελέτης ιδεών βασισμένης σε τεχνολογίες ικανές να διαπερνούν το στρώμα πάγου της Ευρώπης με αισθητήρες και να στέλνουν τα δεδομένα που λαμβάνονται πίσω στη Γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πάχος του πάγου κυμαίνεται μεταξύ δύο και 30 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ευρώπη μπορεί να αποκαλύψει τα απαραίτητα στοιχεία σε έναν από τους μακροχρόνιους στόχους της NASA — να καθορίσει εάν είμαστε ή όχι μόνο στο σύμπαν. Ο επιστημονικός στόχος της αποστολής είναι να αναζητήσει στοιχεία για τη ζωή στην Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.