ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκπληκτικές φωτογραφίες της Γης από το διάστημα (φωτο)

Εκπληκτικές φωτογραφίες της Γης από το διάστημα (φωτο)

Βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Ιούνιο και στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται ξανά στη Γη.

Ωστόσο, στο διάστημα αυτό κατάφερε να απαθανατίσει εξαιρετικές φωτογραφίες του πλανήτη μας από το διάστημα, τις οποίες «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Γκερστ, τον Γερμανό αστροναύτη, ο οποίος πλέον κάνει τα σχέδια για τις διακοπές του, από τη στιγμή που θα προσεδαφιστεί. Στόχος του είναι να πάει στις Μπαχάμες, όπως αναφέρει σε μια από τις φωτογραφίες του, τις οποίες σίγουρα θα μπόρεσε να δει από μια διαφορετική… γωνία σε σχέση με όλους εμάς που ακόμη πατάμε χώμα.

Πολύ πιο απομονωμένος προορισμός στην ταξιδιωτική λίστα του Αλεξάντερ Γκερστ είναι η Νήσος Νοτίου Γεωργίας, παγωμένο νησί στο νότιο Ατλαντικό. Οι μοναδικοί κάτοικοί του είναι Βρετανοί στρατιωτικοί, ωστόσο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες πουλιών στον κόσμο.

Μία άλλη εντυπωσιακή φωτογραφία του αστροναύτη που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Ζeitung» είναι από το ηφαίστειο Ταναράκι στη Νέα Ζηλανδία. Έχει υψόμετρο 2,518 μέτρων, βρίσκεται στο Βόρειο Νησί και ο κρατήρας του συχνά καλύπτεται από χιόνι, όπως τον φωτογράφισε ο αστροναύτης.

Στη Νέα Ζηλανδία, στο Νότιο Νησί αυτήν τη φορά, ο Γκερστ επέλεξε να φωτογραφίσει τα τιρκουάζ νερά της λίμνης Πουκάκι και της λίμνης Τεκάπο με τα απίστευτης ομορφιάς τοπία, στους πρόποδες των καλυμμένων με χιόνι Νότιων Άλπεων, της οροσειράς της χώρας.

Από την ίδια ήπειρο μία εντελώς διαφορετική εικόνα είναι από το ιερό βουνό Ουλουρού στην κεντρική Αυστραλία. Είναι ένας μέγαλος μονόλιθος από ψαμμίτη στο νότιο άκρο της Βόρειας Επικράτειας, στην κεντρική Αυστραλία και από το διάστημα φαίνεται ένα κοκκινο-καφέ φόντο και μία σκιά. Περισσότεροι από 250.000 τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Το εθνικό πάρκο γύρω από το βουνό Ουλουρού θεωρείται φυσικό μνημείο του πολιτισμού και της ιστορίας της φυλής Ανάνγκου των Αβοριγίνων που κατοικούν εκεί εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Ωστόσο η ορειβασία στον μονόλιθο είχε απαγορευθεί έως το 2019 προκειμένου να προστατευθεί η ιερή τοποθεσία.

Στις φωτογραφίες του Αλεξάντερ Γκερστ περιλαμβάνεται επίσης εκείνη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ στη Αυστραλία. «Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε Planet Β», σχολίασε ο Γκερστ σε μία φωτογραφία αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στην περιοχή.

Όμως, το ενδιαφέρον του Γκερστ κέντρισε και ένα ελληνικό νησί. Είναι η Σαντορίνη και τα κοντινά νησάκια που κάποτε σχημάτιζαν έναν ενιαίο ηφαιστειακό ορεινό όγκο, του οποίου τα περιγράμματα είναι ευδιάκριτα από μεγάλο ύψος. Λευκά σπίτια με μπλε στέγες πάνω σε έναν παράξενο βράχο κάνουν τη Σαντορίνη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο, αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Ο Γερμανός αστροναύτης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία και του μοναδικού παγετώνα που εξακολουθεί να μεγαλώνει, του παγετώνα Περίτο – Μορένο στις Άνδεις, στην Αργεντινή. Ο παγετώνας με μήκος που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα καταλήγει στα θερμά επίπεδα της λίμνης Αργεντινής και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

Από το διάστημα διακρίνεται επίσης το Βόρειο Σέλας, το πρασινωπό φως γύρω από τους μαγνητικούς πόλους της Γης, τη βόρεια Σκανδιναβία, την Ισλανδία, τον Καναδά και την Αλάσκα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλεξάντερ Γκερστ κατάγεται από την πόλη Κίντελσαου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, την οποία συμπεριέλαβε επίσης στη μοναδική συλλογή φωτογραφιών.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Γκερστ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.