Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΔΟ και του ρουμανικού οργανισμού Διαστήματος

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΔΟ και του ρουμανικού οργανισμού Διαστήματος

Συνεργασία σε επτά τομείς θα έχουν ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός και ο Ρουμανικός Διαστημικός Οργανισμός, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα οι δύο πλευρές, για τον καθορισμό των όρων στο πλαίσιο προώθησης και υλοποίησης κοινών δράσεων.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών εντάσσεται η ανταλλαγή προσωπικού και επιστημόνων μεταξύ των δύο οργανισμών, η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων στον τομέα του Διαστήματος καθώς και η συνεργασία των δύο οργανισμών σε διεθνείς και εθνικές διαστημικές δραστηριότητες.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, από τον πρόεδρο του ROSA, Marius-Ioan Piso και τον πρόεδρο του ΕΛΔΟ, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, εδράζεται κυρίως στους εξής τομείς συνεργασίας:

Επιστήμη και τεχνολογία

Εξερεύνηση του διαστήματος

Διαστημικές εφαρμογές και υπηρεσίες

Διαστημικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαστημική πολιτική, τη νομοθεσία και τους κανονισμούς

Συνεργασία σε επίπεδο βιομηχανίας

Eκπαίδευση και καινοτομία

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με τον Διαστημικό Οργανισμό της Ρουμανίας. Η Ρουμανία είναι μια χώρα με μακρά πορεία στην ανάπτυξη εφαρμογών Διαστήματος και μια ισχυρά αναπτυγμένη βιομηχανία σε αυτό τον κλάδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνεργασία των δύο Οργανισμών δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο για τις χώρες της Βαλκανικής να αναπτύσσουν από κοινού προγράμματα, προϊόντα και υπηρεσίες. Ο ΕΛΔΟ, σε αυτή τη σύντομη πορεία του, έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει και να φοβηθεί τίποτα και να κάνει πολλά βήματα μπροστά» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.