ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ariane 64: Η βάση της Ευρώπης στη Σελήνη (φωτο)

Ariane 64: Η βάση της Ευρώπης στη Σελήνη (φωτο)

Ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του Διαστήματος ξεκίνησε και η Ευρώπη δρομολογεί τα σεδια για την δημιουργία βάσης στη Σελήνη έως το 2025.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες και προετοιμασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η μεταφορά των απαιτούμενων υλικών στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία βάσης-αποικίας, η οποία θα χρησιμεύει ως εφαλτήριο για την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων και συγκεκριμένα ρηγόλιθου, μέσω του οποίου παράγονται καύσιμα υψηλής ποιότητας, για προχωρημένες τεχνολογίες.

Για τον σκοπό αυτό, η ESA υπέγραψε ετήσιας διάρκειας συμβόλαιο με την αεροδιαστημική ευρωπαϊκή εταιρεία ArianeGroup, με έδρα το Παρίσι, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane της Ευρώπης, προκειμένου η δεύτερη να κάνει μια προκαταρκτική μελέτη για τη δυνατότητας μιας αποστολής εξόρυξης ρηγόλιθου στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το Regolith είναι ένα μετάλλευμα από το οποίο είναι δυνατή η εξαγωγή νερού και οξυγόνου, επιτρέποντας έτσι την ανεξάρτητη ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι, με την παργωγή των απαραίτητων καυσίμων για εξερευνητικές αποστολές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η εταιρεία Arianegroup ευελπιστεί ότι ο διαστημικός πύραυλος Ariane 64, η αναβαθμισμένη έκδοση του Ariane 6, θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος στο φεγγάρι, ενώ την τεχνολογική υποστήριξη από το έδαφος θα αναλάβει η βελγική Space Applications Services.


Ο δε σχεδιασμός της ευρωπαϊκής βάσης στη Σελήνη έχει ολοκληρωθεί από τα προηγούμενα χρόνια, προβλέποντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε τη στιγμή που θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος, να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.