ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Hellas Sat 4: Χωρίς προβλήματα οι τελευταίες δοκιμές

Hellas Sat 4: Χωρίς προβλήματα οι τελευταίες δοκιμές

Επιτυχείς ήταν οι τελικές δοκιμές του δορυφόρου Hellas Sat 4, ο οποίος αναμένεται να εκτοξευθεί από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, την προσεχή Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 23:00.

Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων, Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ο νέος αυτός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Hellas Sat με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας. Έχει κατασκευαστεί έπειτα από τη συστηματική συνεργασία Ελλαδιτών, Κυπρίων και Σαουδαράβων μηχανικών οι οποίοι εργάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια για το σχεδιασμό, τον έλεγχο της ποιότητας κατασκευής και το τελευταίο διάστημα για την εκτόξευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση. Θα δώσει επιπρόσθετη χωρητικότητα στην ελληνοκυπριακή τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά και δημιουργεί μαζί με το δορυφόρο Hellas Sat 3, που εκτοξεύθηκε το 2017, μια συστοιχία δορυφόρων που θα παρέχει στους πελάτες της εταιρείας και στο Ελληνικό Δημόσιο μεγαλύτερη λειτουργική αξιοπιστία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.