ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στο «φως» βίντεο που αποκαλύπτουν μυστικές πτήσεις της NASA (βίντεο-φωτο)

Στο «φως» βίντεο που αποκαλύπτουν μυστικές πτήσεις της NASA (βίντεο-φωτο)

Για να γιορτάσει τα 70 χρόνια δοκιμαστικών πτήσεων, το Armstrong Flight Research Center της NASA έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένο οπτικό υλικό απόρρητων δοκιμών, μερικές από τις οποίες ήταν καλά φυλαγμένο μυστικό για δεκαετίες. Περισσότερα από 200 βίντεο αποκαλύπτουν απο-προσγειώσεις, ελιγμούς, εναέριους ανεφοδιασμούς και δοκιμές αεροσκαφών που έμειναν στην ιστορία γιατί… έγραψαν ιστορία.

Από τα πιο ενδιαφέροντα βίντεο που αφήνουν τον απόρρητο κόσμο στον οποίο ήταν κρυμμένα μέχρι σήμερα, είναι αυτό που δείχνει το πειραματικό τριηχητικό αναχαιτιστικό YF-12C σε δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards, την «Μέκκα» των πιλότων δοκιμαστών της αμερικανικής Αεροπορίας. Το YF-12, μια έκδοση του φουτουριστικού Α-12 της Lockheed, μπορεί να μην υιοθετήθηκε τελικά από την USAF, αλλά άνοιξε τον δρόμο για το στρατηγικό υπερ-αναγνωριστικό SR-71 Blackbird των 3 Μαχ –αφού όμως έθεσε το 1965 ρεκόρ ταχύτητας 2.070,101 χλμ/ώρα και ρεκόρ ύψους 80.258 ποδών!

Γνωστό αρχικά ως Dryden Flight Research Center (από το όνομα του μηχανικού Χιού Λάτιμερ Ντράϊντεν) το Κέντρο Δοκιμών στην έρημο της Καλιφόρνια έγινε μάρτυρας της πρώτης υπερηχητικής πτήσης του ανθρώπου με το πυραυλοκίνητο Χ-1. Μετά, τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την πρόοδο… Το 2014 το Κέντρο μετονομάσθηκε προς τιμήν του αστροναύτη Νηλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στην Σελήνη.

Δείτε μερικά από τα μέχρι πρότινος απόρρητα βίντεο των αμερικανικών πτητικών δοκιμών εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.