Βρέθηκε μυστηριώδες μήνυμα στον Άρη- Άγνωστο το πως δημιουργήθηκε- Είναι σχηματισμένο με κουκκίδες και παύλες

Βρέθηκε μυστηριώδες μήνυμα στον Άρη- Άγνωστο το πως δημιουργήθηκε- Είναι σχηματισμένο με κουκκίδες και παύλες

Πολλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι δημιουργοί μας, ή έστω οι αρχαίοι επισκέπτες, άφησαν ένα μήνυμα στον Άρη, σαν ένα «κώδικα του Μορς». Το «μήνυμα» είναι σχηματισμένο με κουκίδες και παύλες.

Το πως έγιναν και το τι ακριβώς είναι στ αλήθεια, έχει προβληματίσει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων της NASA.

Μία θεωρία είναι πως δημιουργήθηκαν από τον άνεμο, όπως περίπου ανασχηματίζονται οι αμμόλοφοι, αλλά μπερδεύεται πολύ το πράγμα, καθώς ο «άνεμος» που τα δημιούργησε φαίνεται να είχε μία τσαχπίνικη και ιδιόμορφη κατεύθυνση.

Έτσι, οι «παύλες» μοιάζουν να είναι γραμμικοί αμμόλοφοι που σχηματίστηκαν από αμφίδρομους ανέμους, οι οποίοι όμως δεν κινούνται παράλληλα με τον αμμόλοφο.

Οι «κουκίδες» εμφανίζονται σαν να υπάρχει κάποια «διακοπή» στην πορεία του ανέμου που σχηματίζει αυτούς τους γραμμικούς αμμόλοφους, δηλαδή τις «παύλες».

Αυτή η διαδικασία δεν είναι καλά κατανοητή, αναφέρει η NASA.

Έτσι, στο «κενό» αυτό, εισχωρούν διάφορες θεωρίες που μιλούν για ένα μήνυμα που άφησαν κάποτε κάποιοι, όπως κάποιοι άλλοι στη Γη άφησαν πίσω τους τεράστιες γραμμές που σχηματίζουν ζώα και πουλιά: οι γραμμές Nazca.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.