ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δείτε τι θα συμβεί αν ένας αστεροειδής πλάτους 500 χλμ. πέσει πάνω στη Γη (βίντεο)

Δείτε τι θα συμβεί αν ένας αστεροειδής πλάτους 500 χλμ. πέσει πάνω στη Γη (βίντεο)

Μια σοκαριστική προσομοίωση αποκαλύπτει την απίστευτη καταστροφή που θα προκαλούσε η πρόσκρουση ενός τεράστιου αστεροειδούς στη Γη.

Το σενάριο προβλέπει ότι λίγα λεπτά μετά την απειλητική διέλευση ενός αστεροειδούς πλάτους 500 χιλιομέτρων πάνω από μεγαλουπόλεις και την πρόσκρουσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό μια τεράστια περιοχή δέκα χιλιομέτρων του φλοιού της Γης θα αποκολληθεί από την επιφάνεια του πλανήτη της, προτού το ωστικό κύμα εξακτινωθεί με υπερηχητικές ταχύτητες προς όλες τις κατευθύνσεις.


Συντρίμμια από τον αστεροειδή και τη Γη εκτοξεύονται σε χαμηλή τροχιά προτού επιστρέψουν λόγω του βαρυτικού πεδίου φλεγόμενα στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Αυτή η δεύτερη πρόσκρουση πυροδοτεί μια πύρινη καταιγίδα που καταβροχθίζει ολόκληρη τη Γη εξαερώνοντας στο διάβα της κάθε μορφή ζωής. Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο από την πτώση του αστεροειδούς ολόκληρος ο πλανήτης καθίσταται μη κατοικήσιμος!

Την σοκαριστική προσομοίωση δημιούργησε το Discovery Channel το 2008, αλλά επανήλθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα μέσω των social media.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευτυχώς οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένας τέτοιος Αρμαγεδώνας στο εγγύς μέλλον είναι πολύ χαμηλές, έστω κι αν Αμερικανοί ερευνητές έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κονιορτοποίησης της Γης από αστεροειδή το 2880. «Η NASA δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιος αστεροειδής ή κομήτης που να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, ως εκ τούτου η πιθανότητα μιας τεράστιας σύγκρουσης είναι μάλλον μικρή», επεσήμανε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες. Και υπογράμμισε: «Στην πραγματικότητα, εξ’ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, είναι απίθανο κάποιο μεγάλο ουράνιο αντικείμενο να πλήξει τη Γη μέσα στους επόμενους αιώνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.