Η ανακοίνωση της NASA για τα τρία πρώτα συμβόλαια για την «κατάκτηση της Σελήνης» (βίντεο-φωτο)

Η ανακοίνωση της NASA για τα τρία πρώτα συμβόλαια για την «κατάκτηση της Σελήνης» (βίντεο-φωτο)

Τα τρία πρώτα συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις αποστολές προετοιμασίας, πριν την τελική… ανάφλεξη για τη δημιουργία της ανθρώπινης αποικίας στη Σελήνη, το 2024, ανακοίνωσε η NASA, η ηγεσία της οποίας, με την έγκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την υψηλή πολιτική εποπτεία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, προχωρά την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου με ταχύτατα βήματα.

Οι τρεις πρώτες εταιρείες και όσες ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργούν στο πλαίσιο και υπό την καθοδήγηση της υπηρεσίας Commercial Lunar Payload Services (CLPS). Στόχος των τριών αυτών αποστολών, θα είναι η πραγματοποίηση πειραμάτων και η εφαρμογή τεχνολογιών, οι οποίες θα κατέχουν κομβικό χαρακτήρα στον σχεδιασμό της αποίκησης του Φεγγαριού. Πιο αναλυτικά, οι αποστολές θα διεξάγουν μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην επιφάνεια της Σελήνης, θα τεστάρουν το νέο σύστημα καθοδήγησης και προσγείωσης των διαστημοπλοίων και θα εκτιμήσουν σε τι ποσοστό επηρεάζεται το περιβάλλον της Σελήνης από τις διαδικασίες εκφόρτωσης των μηχανημάτων και των υλικών που θα μεταφερθούν στον φυσικό δορυφόρο της Γης.

Οι τρεις αποστολές υπάγονται στον σχεδιασμό του προγράμματος Άρτεμις, η υλοποίηση του οποίου θα προσφέρει στην ανθρωπότητα την «πύλη εισόδου» για την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Τα συμβόλαια κέρδισαν οι εταιρείες:

1)Astrobotic of Pittsburgh: Η εταιρεία από το Πίτσμπουργκ θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 79,5 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να προσεδαφίσει 14 ωφέλιμα φορτία στον κρατήρα Lacus Mortis, νότια του κρατήρα Mare Frigoris, κοντά στον Βόρειο Πόλο του Φεγγαριού. Η αποστολή αυτή είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2021.

2)Intuitive Machines of Houston: Η εταιρεία από το Χιούστον θα χρηματοδοτηθεί με 77 εκατ. δολάρια και θα αναλάβει να μεταφέρει πέντε ωφέλιμα φορτία στην περιοχή Oceanus Procellarum. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη επίσης για τον Ιούλιο του 2021.

3)Orbit Beyond of Edison, New Jersey: Η εταιρεία από το Νιου Τζέρσι θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 97 εκατ. δολαρίων προκειμένου να μεταφέρει τέσσερα ωφέλιμα φορτία στην περιοχή Mare Imbrium. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η πρώτη και η δεύτερη φάση του σχεδίου Άρτεμις

Οι παραπάνω αποστολές θα είναι ένα «κομμάτι» του πρώτου μέρους που περιλαμβάνει το σχέδιο Άρτεμις. Εκτός από τις τρεις προαναφερθέντες εταιρείες, θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες για αποστολές στο Φεγγάρι, μία εκ των οποίων, σε αυτήν την πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει και την επιστροφή αστροναυτών στον φυσικό δορυφόρο της Γης, μετά από πολλές 10ετίες και συγκεκριμένα από το 1972.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δεύτερη φάση της Άρτεμις περιλαμβάνει τη μεταφορά μεγάλου αριθμού ανθρώπων, κάθε ειδικότητας, στη βάση που θα έχει δημιουργηθεί στη Σελήνη, αλλά και στον Διαστημικό Σταθμό που θα έχει τεθεί στην γύρω από την τροχιά της, έως το 2028.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.