ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δημιούργησαν το πιο λεπτομερές μοντέλο της Σελήνης στον κόσμο (βίντεο)

Δημιούργησαν το πιο λεπτομερές μοντέλο της Σελήνης στον κόσμο (βίντεο)

Οι σχεδιαστές χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια για να καταγράψουν τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια της μικρής σφαίρας. Αναπαράστησαν την τοπογραφία της Σελήνης χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του διαστημικού σεληνιακού σκάφους LRO.

Με αφορμή την 50ή επέτειο του Apollo 11, η startup εταιρεία AstroReality με έδρα το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε μια υπερρεαλιστική μινιατούρα της Σελήνης.

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος της Γης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Οι σχεδιαστές χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια για να καταγράψουν και να βελτιώσουν τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια της μικρής σφαίρας που δείχνει την τοπογραφία της Σελήνης, καθιστώντας την έτσι, το πιο ακριβές μοντέλο στον κόσμο.

«Χρησιμοποιήσαμε τρισδιάστατη εκτύπωση με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στον κόσμο. Εκτυπώσαμε το μοντέλο της Σελήνης με ακρίβεια 0,006mm ανά pixel και στη συνέχεια το χρωματίσαμε στο χέρι» ανέφερε η Κιγίνγκ Ξιε, της AstroReality.

Κάθε πρωτότυπο δημιουργήθηκε, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε σύμφωνα με τα δεδομένα του διαστημικού σεληνιακού σκάφους LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) για τη διασφάλιση της επιστημονικής ακρίβειας.

Επιπλέον, μέσω εφαρμογής smartphone, οι λάτρεις της αστρονομίας και του διαστήματος μπορούν να μάθουν για τη Σελήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.