ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε εντυπωσιακή φωτογραφία από το διάστημα από την έκρηξη του ηφαιστείου Raikoke (φωτο)

Δείτε εντυπωσιακή φωτογραφία από το διάστημα από την έκρηξη του ηφαιστείου Raikoke (φωτο)

Τη στιγμή της έκρηξης ενός ηφαιστείου… κάπου στον βορειοδυτικό Ειρηνικό κατέγραψαν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προσφέροντας μοναδικές εικόνες του φαινομένου όπως φαίνεται από το Διάστημα.

Το ηφαίστειο στο νησί Raikoke εξερράγη στις 22 Ιουνίου, μετά από σχεδόν 95 χρόνια. Η τελευταία του έκρηξη ήταν το 1924 και από τότε παρέμεινε σιωπηλό, έως το περασμένο Σάββατο.

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνει την τέφρα να εκτοξεύεται πάνω από τα σύννεφα, στα 42.700 πόδια.

Οι δορυφόροι κατέγραψαν την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο συνοδεύτηκε από τουλάχιστον εννιά μεγάλες εκρήξεις, οι έξι εκ των οποίων μέσα στα πρώτα 25 λεπτά.

Δείτε τη φωτογραφία από την έκρηξη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Raikoke είναι ένα μικρό νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Kuril στο αρχιπέλαγος μεταξύ της ρωσικής χερσονήσου Kamchatka και του νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.