ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Νέα πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε πρόσφατα μιας σημαντικής στρατιωτικής συνεδρίασης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προετοιμασία της άμυνας της χώρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Η συνάντηση πιθανότατα σχετίζεται με την επικείμενη νέα πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς της Πιόνγκγιανγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μια «ιστορική» ομιλία προς τις κύριες στρατιωτικές αρχές της χώρας, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η στρατιωτική συνάντηση κορυφής ήταν αφιερωμένη στην «βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων» της Βόρειας Κορέας, επισημαίνει επίσης το KCNA, χωρίς να αποκαλύψει την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες και πηγές πληροφοριών του εξωτερικού, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να κάνει την τρίτη πυρηνική δοκιμή της επιχειρώντας να «ακυρώσει» τα εμπορικά και οικονομικά αντίποινα που διευρύνθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την εκτόξευση πυραύλων το Δεκέμβριο.

Η πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα θα είναι η τρίτη μετά από αυτές που έγιναν το 2006 και το 2009.

Εμπειρογνώμονες της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι η δοκιμή θα γίνει πριν από την κινεζική Πρωτοχρονιά που είναι στις 10 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.