ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Σχέδιο συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων

Τουρκία: Σχέδιο συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει την ανάπτυξη εθνικού συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων, το οποίο θα μπορεί να θέτει στρατιωτικούς και πολιτικούς δορυφόρους σε τροχιά.

Όπως αναφέρει και το Defense News, κατά τη συνάντηση της Εκτελεστική Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, στις 3 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Roketsan. Η τελευταία καλείται να παρουσιάσει ένα αρχικό σχέδιο του συστήματος.

Ένα ακόμα σημείο που συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη ήταν η έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων συμβολαίου με την ΤΑΙ, για την ανάπτυξη διαστημικού σκάφους (πιθανόν να εννοείται δορυφόρου) με ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR), με την υποστήριξη της Aselsan και του TUBITAK, το οποίο θα ονομάζεται Gokturk-3. Ο δορυφόρος αυτός θα παρέχει εικόνα ραντάρ υψηλής ευκρίνειας, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, καθ’ όλο το 24ωρο, βάσει στρατιωτικών προδιαγραφών.

Σημαντική τεχνολογική “εισροή” έγινε τα περασμένα χρόνια με την ανάπτυξη άλλων δορυφόρων του τουρκικού προγράμματος. Καίριας σημασίας είναι η τεχνολογία που εισέρχεται μέσω της ανάπτυξης της νέας έκδοσης του Gokturk-1, μέσω της συνεργασίας με την EADS – Astrium, την Telespazio και την Thales Alenia Space, που περιλαμβάνει την κατασκευή και συναρμολόγηση του δορυφόρου, την ολοκλήρωσή του και τη δημιουργία κέντρου δοκιμών στην Τουρκία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.