Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη

Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη

Μία σσχυρότατη ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη και μάλιστα θα έχουμε μόλις 30 λεπτά για να… προετοιμαστούμε.

Ερευνητές της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής στο Λονδίνο  σε έκθεσή τους προειδοποιούν  ότι η πλανήτης μας κινδυνεύει από μία σούπερ ηλιακή καταιγίδα , η οποία θα προκληθεί από την εκτόξευση δισεκατομμυρίων τόνων ενεργειακής ύλης από τον Ήλιο. Η ύλη αυτή ταξιδεύοντας με ταχύτητα ενός εκατομμυρίου μιλίων την ώρα θα πλήξει την Γη στο εγγύς μέλλον παραλύοντας τις τηλεπικοινωνίες. Το άσχημο είναι ότι οι επιστήμονες θα μπορούν να εκδώσουν προειδοποίηση μόλις 30 λεπτά πριν συμβεί το… κακό, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού “Independent”.  

Αλλά και η ΝΑΣΑ έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις επισημαίνοντας ότι το 2013 θα εκδηλωθεί μία ισχυρότατη ηλιακή καταιγίδα η οποία θα χτυπήσει τη Γη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα , όπως το να τεθούν εκτός λειτουργίας όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και να «πέσουν» τα παγκόσμια δίκτυα.

Ισχυρές ηλιακές καταιγίδες πλήττουν την γη περίπου κάθε 100 με 200 χρόνια και η τελευταία που χτύπησε τον πλανήτη μας ήταν το 1859.

«Η γενική πεποίθηση είναι ότι μία σούπερ ηλιακή καταιγίδα είναι αναπόφευκτη, το θέμα, δηλαδή, δεν είναι το εάν αλλά το πότε θα πλήξει την Γη», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην  έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής του Λονδίνου.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Πολ Κάνον , μία ηλιακή σούπερ καταιγίδα θα είναι μία πρόκληση δεν θα φέρει όμως το τέλος της ανθρωπότητας. Το μήνυμά μας είναι μην πανικοβληθείτε, αλλά προετοιμαστείτε. Μία ηλιακή σούπερ καταιγίδα θα συμβεί κάποια στιγμή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.