Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει στις πιο μακρινές γωνίες του ηλιακού μας συστήματος διαστημόπλοιο σε σχήμα… ντόνατ

Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει στις πιο μακρινές γωνίες του ηλιακού μας συστήματος διαστημόπλοιο σε σχήμα… ντόνατ

Η Ρωσία καινοτομεί γι’ άλλη μια φορά στον τομέα του Διαστήματος, αφού αναπτύσσει ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα ντόνατ το οποίο θα σταλεί στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του ηλιακού συστήματος.

Ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα… ντόνατ σκοπεύει να στείλει η Ρωσία ακόμα και στις πιο μακρινές γωνίες του ηλιακού μας συστήματος, με το όχημα να τροφοδοτείται απευθείας από τον Ήλιο.

Ως εκ τούτου, το διαστημόπλοιο θα ξεπεράσει ακόμα και τους γρηγορότερους ανιχνευτές, θα ρίξει φως στην προέλευση των κομητών και -φυσικά- θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε μελλοντικούς μακρινούς αποίκους, επιβεβαιώνοντας τη Θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η πλάκα που καλύπτει το μεσαίο τμήμα του σκάφους σε μορφή ντόνατ είναι ένα ηλιακό πανί και η ουσία θα εξατμίζεται όσο πλησιάζει τον Ήλιο, λαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια χωρίς βαριές μηχανές και, έτσι, θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το νέφος Oort στο οποίο πιστεύεται ότι δημιουργούνται οι κομήτες.

Η καθηγήτρια Διαστημικής Μηχανικής, Όλγκα Σταρίνοβα, του Πανεπιστημίου της Σαμάρα ανέφερε:

«Η διάρκεια των πτήσεων προς άλλα αστέρια είναι γιγαντιαία. Ο διαστημικός καθετήρας υψηλής ταχύτητας Voyager 1 θα κάνει 300 χρόνια για να φτάσει στο σύννεφο Oort. Το πανί μας μπορεί να φτάσει σε 20-30 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι εμείς ή η επόμενη γενιά θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε στοιχεία για την ύπαρξη σύννεφων που πιθανώς θα δημιουργήσουν όλους τους κομήτες και θα εξετάσουμε τι απομένει από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, οι ερευνητές θα μπορέσουν να επαληθεύσουν διάφορες θεωρίες της Φυσικής, αλλά και να «ζεστάνουν» με αυτόν τον καινοτόμο τρόπο τον πλανήτη Άρη, ο οποίος μακροπρόθεσμα ίσως και να δύναται να κατοικηθεί. Τέλος, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει τις αποστάσεις ανάμεσα σε πλανήτες, άστρα και λοιπά ουράνια σώματα κοντά στη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.