ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τρελάθηκε» ο Έλον Μασκ: Θέλει να θέσει σε τροχιά 42.000 δορυφόρους για παγκόσμιο internet!

«Τρελάθηκε» ο Έλον Μασκ: Θέλει να θέσει σε τροχιά 42.000 δορυφόρους για παγκόσμιο  internet!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 42.000 μικροδορυφόρους θέλει να θέσει σε τροχιά η SpaceX του Ελον Μασκ, του συμπλέγματος Starlink προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλή και ικανοποιητική σύνδεση με internet σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση 12.000 δορυφόρων, αλλά τώρα σε νεότερο έγγραφο της εταιρείας προβλέπει την τοποθέτηση ακόμη 30.000 δορυφόρων σε δύο στοιβάδες τροχιάς στα 328 χλμ. και στα 580 χλμ.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο στην παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού από τους επιστήμονες όσο και στη συσσώρευση εξαιρετικά μεγάλου αριθμού δορυφόρων σε τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.