ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Türksat 4A και Türksat 4B στο διάστημα το 2014

Türksat 4A και Türksat 4B  στο διάστημα  το 2014

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Binali Yıldırım, δήλωσε σήμερα ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 74% η κατασκευή του δορυφόρου Türksat 4A και κατά 63% του Türksat 4B και έτσι μέσα στο 2013 ΄΄η αρχές του 2014 θα εκτοξευθούν στο διάστημα αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο trt Haber.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι δύο δορυφόροι που κατασκευάζονται από Τούρκους και Ιάπωνες μηχανικούς, θα σταλούν στο διάστημα μέσα σε ένα χρόνο.

«Θα στείλουμε τον Türksat 4A στο διάστημα στα τέλη του 2013 και τον Türksat 4B το 2014 και έτσι θα τριπλασιάσουμε το δυναμικό μας σε δορυφόρους», είπε ο Binali Yıldırım.

Επεσήμανε ότι για την κατασκευή των δορυφόρων εργάζονται 15 Ιάπωνες μηχανικοί αλλά όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα κατασκευάζονται δορυφόροι με αποκλειστικά εγχώριες δυνατότητες.

Ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρος Türksat 4B θα προσφέρει δυνατότητα φθηνού ευρυζωνικού διαδικτύου μέσω δορυφόρου σε περιοχές της Τουρκίας όπου είναι αδύνατη η μεταφορά μέσω επίγειας υποδομής, αλλά και σε ορισμένες γειτονικές χώρες.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργασίες δημιουργίας ενός επίγειου συστήματος ελέγχου των Türksat 4A και Türksat 4B, προχωρούν παράλληλα με το πρόγραμμα κατασκευής των δορυφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.