ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επικοινωνία μαθητών από το Χαϊδάρι με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επικοινωνία μαθητών από το Χαϊδάρι με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το ραντεβού για την επαφή μαθητών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προγραμματίστηκε για την επόμενη Πέμπτη.

Το εγχείρημα είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του σχολείου και της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ), με τη βοήθεια της NASA της ESA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος) και του οργανισμού ARISS (Amateur Radio on the International Space Station), και αποτελεί την 5η επαφή μαθητών από την Ελλάδα με τον ISS.

Οι προηγούμενες επαφές έγιναν από την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, το Περιστέρι και την Κατερίνη. Η επαφή των 20 μαθητών μέσω ασυρμάτων VHF θα γίνει με τον αστροναύτη και ραδιοερασιτέχνη Chris Hadfield.

Το διακριτικό κλήσης που θα χρησιμοποιηθεί από τον αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα είναι το OR4ISS και το διακριτικό που έχει εκχωρηθεί ειδικά για το σχολείο και για τη συγκεκριμένη επαφή από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι το J41ISS.

Η οργάνωση ARISS (Amateur Radio in International Space Station) είναι μια εθελοντική οργάνωση που απαρτίζεται από μέλη εθνικών ραδιοερασιτεχνικών ενώσεων (όπως η ARRL των ΗΠΑ, η RSGB της Αγγλίας, η DARC της Γερμανίας, η RAAG της Ελλάδας κ.λπ.). Οι εν λόγω ραδιοερασιτέχνες εργάζονται σε εθελοντική βάση, με σκοπό τη μελέτη, την οργάνωση και την εγκατάσταση ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.