ΗΠΑ: Καταδίκη του ιμάμη του Μαϊάμι για υποστήριξη των Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Καταδίκη του ιμάμη του Μαϊάμι για υποστήριξη των Ταλιμπάν

Ο ιμάμης του Μαϊάμι καταδικάστηκε από δικαστήριο της Φλόριντα, για υλική υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης, των Πακιστανών Ταλιμπάν, ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ποινή του 77χρονου Χαφίζ Σερ Μουχάμεντ Αλί Χαν, η δική του οποίου κράτησε περίπου δύο μήνες, θα οριστεί στις 30 Μαΐου αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο ιμάμης του Μαϊάμι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κατηγορήθηκε για συνωμοσία και υλική υποστήριξη υπέρ ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Παρά το γεγονός ότι ο ιμάμης είναι πνευματικός ηγέτης, με κανένα τρόπο δεν ήταν άνθρωπος της ειρήνης», δήλωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Φλόριντα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Χαν μετέφερε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους συμπαθούντες των Ταλιμπάν, ώστε να βοηθήσει στην αγορά όπλων. Επίσης έκανε προπαγάνδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντλήσει κεφάλαια για το σκοπό αυτό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε επίσης ότι ο ιμάμης του Μαϊάμι ήθελε να βοηθήσει τους Ταλιμπάν στον αγώνα τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.