ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δίκτυο αποτροπής διαστημικών απειλών αναπτύσσει η Ρωσία

Δίκτυο αποτροπής διαστημικών απειλών αναπτύσσει η Ρωσία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος άρχισε να αναβαθμίζει τα συστήματα παρακολούθησης του διαστήματος, ακόμη και πριν από το χτύπημα του μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, δήλωσε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Interfax-AVN.

“Με εντολή τη διαστημικής υπηρεσίας  Roscosmos, η  εταιρεία Vympel Interstate Concern του Almaz-Antei είχε προτείνει την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου του διαστήματος, αλλά και την ανάπτυξη νέου με στόχο τη δημιουργία δικτύου προστασίας από τις διαστημικές απειλές. Το έργο αυτό εκπονήθηκε το 2012” δήλωσε στέλεχος της διαστημικής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι το γεγονός της 15ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Τσελιάμπινσκ απέδειξε ότι το σύστημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας, διότι “θα σαρώνει  συνεχώς τον ουρανό για πιθανές απειλές, θα καταγράφει τις παραμέτρους της τροχιάς δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων, και θα προβλέπει τις περιοχές που ενδέχεται να κινδυνεύσουν”.

Το ίδιος στέλεχος πρότεινε τη συνεργασία όλων των φορέων με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, η οποία έχει δικά της μέσα παρακολούθησης και πρόβλεψης απειλών από το διαστημικό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.