ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κόβουν την ανάσα: Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Ήλιου σε «εξαιρετικά υψηλή ανάλυση»! (φώτο – βίντεο)

Κόβουν την ανάσα: Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Ήλιου σε «εξαιρετικά υψηλή ανάλυση»! (φώτο – βίντεο)

Ο ήλιος είναι εντυπωσιακός ακόμα και όταν τον βλέπεις από μακριά. Η NASA όμως κατάφερε να τον αποτυπώσει με εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, οι οποίες κόβουν πραγματικά την ανάσα.

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που «τράβηξε» η NASA σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Central Lancashire και αποτυπώνουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα του Ήλιου σε «εξαιρετικά υψηλή ανάλυση» (highest-resolution).

Στις εικόνες βλέπουμε, μεταξύ άλλων, χιλιάδες «λεπτά νήματα» και καυτό μαγνητισμένο πλάσμα να εκρήγνυται από την επιφάνεια του αστεριού μας.

Οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες αναμένεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να απαντήσουν σε ένα άλυτο αστρονομικό ερώτημα: Γιατί στην επιφάνεια του Ήλιου η θερμοκρασία είναι 6.000 βαθμοί Κελσίου, ενώ στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, γνωστή και ως «ηλιακό στέμμα», φτάνει το ένα εκατομμύριο βαθμούς.

«Καθώς απομακρύνεστε από ένα ζεστό αντικείμενο, η θερμοκρασία πρέπει κανονικά να πέφτει. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Ήλιο», είπε χαρακτηριστικά ο Robert Walsh, καθηγητής Ηλιακής Φυσικής στο Central Lancashire.

Η κατανόηση αυτού του φαινομένου, γράφουν οι Times, θα επέτρεπε στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα ζητήματα σχετικά με τον διαστημικό καιρό, τα μαγνητικά παιδιά, την ακτινοβολία και την ύλη που απελευθερώνονται από την μαγνητική έλξη του Ήλιου και διοχετεύονται στο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.