ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμερικανός στρατηγός υποτίμησε τον πρώτο ιρανικό δορυφόρο και δέχτηκε τη χλεύη του διαδικτύου

Αμερικανός στρατηγός υποτίμησε τον πρώτο ιρανικό δορυφόρο και δέχτηκε τη χλεύη του διαδικτύου

Το Ιράν εκτόξευσε τον πρώτο του δορυφόρο και Αμερικανός στρατηγός ισχυρίζεται πως δεν είναι τίποτα άλλο από μία κάμερα υπολογιστή στο διάστημα.

Αν και το Ιράν την Τετάρτη προχώρησε στην εκτόξευση του πρώτου του στρατιωτικού δορυφόρου, το Σάββατο ο επικεφαλής των Διαστημικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζέι Ρέιμοντ, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο υποβάθμισε την επιχείρηση του ιρανικού διαστημικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό, ο ιρανικός δορυφόρος, με το όνομα NOUR 01, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία «κάμερα υπολογιστή στο διάστημα», η οποία είναι «αδύνατον» να προσφέρει οποιαδήποτε αξιοποιήσιμη πληροφορία.

«Το @US_SpaceCom συνεχίζει να παρακολουθεί δύο αντικείμενα που σχετίζονται με την εκτόξευση του Ιράν. Το Ιράν υποστηρίζει πως [ο δορυφόρος] διαθέτει δυνατότητες φωτογράφησης. Στην πραγματικότητα, είναι μια κάμερα υπολογιστή στο διάστημα, χωρίς τη δυνατότητα να προσφέρει πληροφορίες» δήλωσε ο Ρέιμοντ.

Η ανάρτηση του Αμερικανού στρατιωτικού ωστόσο, έχει γίνει στόχος σχολιασμού από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι χλευάζουν τον Αμερικανό.

​Ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν πως, τα σχόλια του Ρέιμοντ αποτελούν ένδειξη «άρνησης» για το γεγονός πως μη-δυτικές χώρες είναι ικανές για επιτεύγματα στα διαστημικά τους προγράμματα.

​«Το διάστημα είναι σκληρό» αποτελεί φράση της NASA σε διαφημίσεις της αλλά και φράση που χρησιμοποιείται όταν κάτι πάει στραβά.​

Μερικοί δημιούργησαν και τα δικά τους meme για την κατάσταση.

​Υπενθυμίζεται πως, το Ιράν προχώρησε στην εκτόξευση δορυφόρου την Τετάρτη, ο οποίος τέθηκε με επιτυχία σε τροχιά, σε ύψος 425 χιλιομέτρων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία της εκτόξευσης, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτηση του χαρακτήρισε την εκτόξευση «πολύ ανησυχητική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.