Η Βρετανία επενδύει στην αεροδιαστημική βιομηχανία

Η Βρετανία επενδύει στην αεροδιαστημική βιομηχανία

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ανακοινώσει μια σημαντική επένδυση στον τομέα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας ως μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης που θα κρατήσει τη βιομηχανία ενεργή στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλέγκ, αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα, και πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις για τον προϋπολογισμό που θα γίνουν την Τετάρτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η επένδυση αναμένεται να είναι ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών, προγραμματίζεται να διαρκέσει για 10 χρόνια και θα είναι ανεξάρτητη από τη διάρκεια ζωής του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση και συνεργασία με εταιρείες όπως η Airbus, Bombardier και η Rolls-Royce. Η βρετανική κυβέρνηση που είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας τρίτης οικονομικής ύφεσης από τον καιρό της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 αναμένεται να ανακοινώσει και ορισμένα μέτρα για να βοηθήσει τις επενδύσεις σε έργα υποδομής, που θα αντισταθμίσουν τις περικοπές δαπανών σε άλλα επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.