ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός – Είναι τόσο γρήγορη αλλά… μας φαίνεται αργή (βίντεο)

Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός – Είναι τόσο γρήγορη αλλά… μας φαίνεται αργή (βίντεο)

Μπορεί η ταχύτητα του φωτός στο διάστημα να ταξιδεύει τόσο γρήγορα, όμως μέσα στο βίντεο μας φαίνεται ότι ακόμα και το φως ταξιδεύει αργά.

Το πόσο «αργό» είναι το φως σε επίπεδο αστρονομικών αποστάσεων, έστω κι αν η ταχύτητά του είναι η μεγαλύτερη στο σύμπαν, φαίνεται παραστατικά στο παρακάτω κλιπάκι.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο Twitter το πρώην μέλος της NASA, Τζέιμς Ο’Ντόνονγκιου, μια δέσμη φωτός χρειάζεται ακριβώς τρία λεπτά και δύο δευτερόλεπτα για να φτάσει από τη Γη στον Κόκκινο Πλανήτη.

Αυτό ίσως μοιάζει ως πολύς χρόνος, ειδικά αν παρακολουθήσεις την εξομοίωση του ταξιδιού της δέσμης φωτός μέχρι τον Άρη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι κι ακριβώς δίπλα μας, έστω κι αν πρόκειται για τον επόμενο της Γης πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος.

Συγκεκριμένα, η απόστασή του πλανήτη Άρη από τη Γη μας είναι κατά προσέγγιση 54,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.