ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε ζωντανά: Οι αστροναύτες της ιστορική πτήσης της Space X φτάνουν στον ISS (βίντεο)

Δείτε ζωντανά: Οι αστροναύτες της ιστορική πτήσης της Space X φτάνουν στον ISS (βίντεο)

Στις 17:30 αναμένεται να φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS οι αστροναύτες, Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι, τoυ Falcon 9 της SpaceX.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής της NASA και της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η κάψουλα Crew Dragon, στην οποία βρίσκονται οι αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι, προσεγγίζει και πρόκειται να προσδεθεί στον ISS.

Δείτε ζωντανή εικόνα:

Χθες η κάψουλα Crew Dragon με τους δύο αστροναύτες εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι σηματοδοτώντας την πρώτη επανδρωμένη τροχιακή αποστολή από το έδαφος των ΗΠΑ από το 2011, οπότε αποσύρθηκαν τα διαστημικά λεωφορεία.

Ο πύραυλος Falcon 9 που έθεσε το διαστημόπλοιο με τους Μπένκερ και Χάρλι σε τροχιά, επέστρεψε στη Γη και προσθαλασσώθηκε με επιτυχία στην πλωτή πλατφόρμα με το χαρακτηριστικό όνομα «Of Course I Still Love You».

https://twitter.com/spacexers/status/1266824668939538434

Οι πύραυλοι Falcon 9 είναι επαναχρησιμοποιούμενοι, με σκοπό να μειωθεί το κόστος των διαστημικών αποστολών.

Σήμερα, περίπου 19 ώρες μετά την εκτόξευση, η κάψουλα Crew Dragon θα προσδεθεί στον Διθενή Διαστημικό Σταθμό για την αποβίβαση των αστροναυτών.

Το γεγονός αναμένεται στις 17:30 το απόγευμα, αν και η ώρα δίνεται κατά προσέγγιση.

Ο 53χρονος Χάρλι και ο 49χρονος Μπένκερ θα παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών στον ISS προτού να επιστρέψουν στη Γη με το Crew Dragon.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαστημική κάψουλα που δοκιμάζεται στην ιστορική αυτή αποστολή, είναι και αυτή επαναχρησιμοποιούμενη, διαθέτοντας δυνατότητες προσθαλάσσωσης και προσεδάφισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.