ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η «Ελπίδα» ξεκίνησε το ταξίδι της για τον Άρη (βίντεο)

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η «Ελπίδα» ξεκίνησε το ταξίδι της για τον Άρη (βίντεο)

Ύστερα από δύο αναβολές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν εν τέλει να εκτοξεύσουν το πρώτο τους μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με προορισμό τον Άρη.

Στην πρώτη αραβική διαπλανητική αποστολή, στόχος του διαστημοπλοίου που φέρει το όνομα «Ελπίδα» είναι να φθάσει στον «κόκκινο πλανήτη» το Δεκέμβριο του 2021. Η εκτόξευση από την Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου, πήρε δύο αναβολές εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών.

Τα ΗΑΕ είχαν εκτοξεύσει και πέρυσι έναν ρωσικό πύραυλο «Soyuz», στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον οποίο όμως είχαν μισθώσει. Κατάφεραν, έτσι, να στείλουν τον πρώτο τους αστροναύτη στο διάστημα.

«Είναι τιμή μας να αποτελούμε μέρος των παγκοσμίων προσπαθειών για εξερεύνηση του διαστήματος. Η “Ελπίδα” είναι το αποκορύφωμα κάθε βήματος που έχουν κάνει ιστορικά οι άνθρωποι για να εξερευνήσουν τα άγνωστα βάθη του χώρου», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της αποστολής.

Το διαστημόπλοιο έχει δρομολογηθεί να παραμείνει σε τροχιά για δύο γήινα χρόνια, με σκοπό να καλύψει όλες τις εποχές ενός αρειανού έτους. Πρόκειται για την όγδοη αποστολή για τον Άρη που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ΗΠΑ και Κίνα έχουν προγραμματίσει ακόμα δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.