ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ρωσία θα αρχίσει την κατασκευή του νέου διαστημικού πυραύλου Soyuz-5 στα μέσα του 2021

Η Ρωσία θα αρχίσει την κατασκευή του νέου διαστημικού πυραύλου Soyuz-5 στα μέσα του 2021

Την έναρξη της κατασκευής του νέου πυραύλου Soyuz-5 από τη Ρωσία στα μέσα του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής διαστημικών πυραύλων.

Στην ανακοίνωση πως οι επιστήμονες της Ρωσίας θα αρχίσουν να κατασκευάζουν τον πύραυλο Soyuz-5 (Irtysh), προκειμένου να αντικαταστήσει τα οχήματα εκτόξευσης Ζενίτ (Zenit) της Ουκρανίας στα μέσα του 2021, προχώρησε ο Γενικός Διευθυντής του ρωσικού διαστημικού κέντρου πυραύλων (SRC), Ντμίτρι Μπαρανόφ.

«Στις αρχές του επόμενου έτους θα λάβουμε ένα νέο κράμα αλουμινίου [1580] που θα χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε μια μικρή ποσότητα δειγμάτων δοκιμής και νομίζω ότι μέχρι τα μέσα του έτους [2021], πιθανότατα θα έχουμε ξεκινήσει ήδη σχέδια, ειδικά για το όχημα εκτόξευσης», δήλωσε ο Μπαρανόφ.

Το πρόγραμμα για την κατασκευή του Soyuz-5

Η Ρωσία άρχισε να εργάζεται πάνω στον νέο πύραυλο Soyuz-5 (Irtysh) το 2016, προκειμένου να αντικαταστήσει τα οχήματα εκτόξευσης Zenit που παράγονται στην Ουκρανία.

Τον Ιούλιο του 2018, η ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos υπέγραψε σύμβαση ύψους 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων (61,2 δισεκατομμύρια ρούβλια) με τη Rocket and Space Corporation Energia, για τον σχεδιασμό και τη δοκιμή του Soyuz-5. Το SRC Progress θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει το νέο όχημα εκτόξευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο η Roscosmos ανακοίνωσε πως, η θυγατρική εταιρεία Energia είχε υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία του Καζακστάν Baiterek, για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος εκτόξευσης Soyuz-5 στο διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.