ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σήμερα η πανσέληνος της… «Συγκομιδής» – Πότε έρχεται η «Μπλε Σελήνη»

Σήμερα η πανσέληνος της… «Συγκομιδής» – Πότε έρχεται η «Μπλε Σελήνη»

Με διπλή πανσέληνο θα είναι ο Οκτώβριος, καθώς σήμερα θα δούμε στον ουρανό αυτή της «Συγκομιδής» και στα τέλη του τη «Μπλε Σελήνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η πανσέληνος της «Συγκομιδής​» δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο μήνα, ωστόσο, συνήθως, εμφανίζεται τον Σεπτέμβριο.

Πέρσι για παράδειγμα είχε σημειωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το όνομά της «Πανσελήνου της Συγκομιδής», προέκυψε από τον χώρο της γεωργίας, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία συνέπιπτε με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών που τα παλαιότερα χρόνια δούλευαν έως αργά το βράδυ, με βοήθεια το φως του φεγγαριού.

Πότε έρχεται η «Μπλε Σελήνη»

Στις 31 Οκτωβρίου αναμένεται και η «Μπλε Σελήνη».

Το φεγγάρι δεν θα είναι μπλε στην πραγματικότητα, ωστόσο, όταν ένας μήνας έχει δύο πανσελήνους, η δεύτερη ονομάζεται «Μπλε».

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,5 με 3 χρόνια.

Μάλιστα, φέτος πέφτει τη μέρα του Halloween.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι ολόκληρης της Ευρώπης, όπως και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το «μπλε φεγγάρι». Η Ινδία και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας επίσης θα το δει. Άτυχοι θα είναι οι Αυστραλοί που μένουν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας, που δεν θα μπορέσουν να δουν το «μπλε φεγγάρι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.