ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρώσος κοσμοναύτης καταρρίπτει το μύθο περί διατροφής στο Διάστημα – Τι τρώνε τελικά; (βίντεο)

Ρώσος κοσμοναύτης καταρρίπτει το μύθο περί διατροφής στο Διάστημα – Τι τρώνε τελικά; (βίντεο)

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ, ο οποίος βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κατέρριψε την απαρχαιωμένη ιδέα ότι οι αστροναύτες τρώνε τρόφιμα συσκευασμένα σε σωλήνες.

«Μου κάνουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή στον ISS, οπότε θα συνεχίσω να ενημερώνω για τη ζωή εδώ. Τι άλλο τους ενδιαφέρει; Έγραψα ήδη για τα κιλά μας την περασμένη εβδομάδα και τώρα είναι η ώρα να μιλήσω για φαγητό», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter o Κουντ-Σβέρτσκοφ, ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός πτήσης για το πλήρωμα που ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον ISS στις 14 Οκτωβρίου 2020, με το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-17.

Οι Ρώσοι έχουν διαλύσει έναν από τους μύθους που σχετίζονται με το διαστημικό φαγητό: δεν κατασκευάζεται πλέον σε σωλήνες όπως πριν.

https://twitter.com/KudSverchkov/status/1330451323930685440

Κάθε αστροναύτης έχει προσωπικό διαιτολόγιο, ενώ τα τρόφιμά του συσκευάζονται σε σακούλες μετά την αφαίρεση του νερού.

Ο Κουντ-Σβέρτσκοφ δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter όπου απαθανατίζεται να ανοίγει ένα από τα τρία δοχεία που περιέχουν το φαγητό ενός αστροναύτη για 16 ημέρες. Στο… μενού συμπεριλαμβάνονται σούπα, ψωμί και κονσερβοποιημένα ψάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διατροφή των Ρώσων κοσμοναυτών περιλαμβάνει επίσης φρούτα (μήλα, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια), σάλτσες, συμπυκνωμένο γάλα, μούρα, πουρέ πατάτας, μελόψωμο, κουλούρια, αμύγδαλα, φουντούκια, χυμό βερίκοκου και μήλου, συμπυκνώματα φρούτων, τσάι με ζάχαρη, κακάο με γάλα, αρνί, μπελούγκα, οξύρρυγχο, μοσχαρίσια γλώσσα, σούπα μπορς με καπνιστό κρέας, σούπα λάχανου, αλλά και τυρί cottage με καρύδια και πουρέ σταφίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.