Εξερράγη το SpaceX Starship SN8 κατά την προσγείωση του – Ε.Μασκ: «Άρη σου ερχόμαστε!» (βίντεο)

Εξερράγη το SpaceX Starship SN8 κατά την προσγείωση του – Ε.Μασκ: «Άρη σου ερχόμαστε!» (βίντεο)

Ο Έλον Μασκ, παρόλο που το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη και τυλίχθηκε σε μια «πύρινη σφαίρα» κατά την προσγείωσή του τα ξημερώματα της Πέμπτης, θεώρησε τη δοκιμή ως σημαντική επιτυχία και μάλιστα δημοσίευσε στο Twitter «Άρη, σου ερχόμαστε!».

Σύμφωνα με την Guardian, το πρωτότυπο Starship SN8 εξερράγη κατά την προσπάθεια προσγείωσης στις πυραυλικές εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μετά από την δοκιμαστική εκτόξευσή του. H στιγμή μάλιστα που ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα, μετά από ελεγχόμενη κάθοδο, και χάθηκε μέσα σε μια πύρινη σφαίρα μεταδόθηκε live από την εταιρεία.

Παρά το άδοξο τέλος της δοκιμής που κράτησε περίπου 6,5 λεπτά, ο Έλον Μασκ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. «Άρη, σου ερχόμαστε» έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος.

Το πρωτότυπο Starship που καταστράφηκε ήταν ένα 16όροφο πρωτότυπο για το όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ, με στόχο τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου βάρους 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε ως στόχο να φτάσει ο πύραυλος σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, με τη βοήθεια – για πρώτη φορά – τριών προσφάτως ανεπτυγμένων κινητήρων Raptor της SpaceX. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε εάν το Starship SN8 έφτασε όντως σε αυτό το ύψος.

https://twitter.com/elonmusk/status/1336810077555019779

Αμέσως μετά την έκρηξη ο Μασκ διευκρίνσε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα για τη δοκιμή του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως ένα πρόβλημα με τους κινητήρες Raptor είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη ματαίωση, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.