ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ρωσία προγραμματίζει να θέσει σε τροχιά δορυφόρους πλοήγησης και νέας γενιάς μέσα στο έτος

Η Ρωσία προγραμματίζει να θέσει σε τροχιά δορυφόρους πλοήγησης και νέας γενιάς μέσα στο έτος

Η Ρωσία προγραμματίζει να θέσει σε τροχιά πέντε δορυφόρους πλοήγησης τύπου Glonass μέσα στο έτος, σύμφωνα με πηγή της διαστημικής βιομηχανίας.

Την πρόθεση της Ρωσίας να θέσει πέντε δορυφόρους πλοήγησης Glonass σε τροχιά μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων δορυφόρων επόμενης γενιάς, αποκάλυψε στο πρακτορείο Sputnik πηγή της διαστημικής βιομηχανίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Πληροφοριακά Δορυφορικά Συστήματα» του ISS-Reshetnev, Νικολάι Τεστόεντοφ, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι οι δοκιμές πτήσεων του Glonass-K2 αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021 και η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει 15 τέτοιους δορυφόρους.

Σύμφωνα με τον Τεστόεντοφ, η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν τελευταίο δορυφόρο Glonass-M φέτος, καθώς και τον πρώτο δορυφόρο Glonass-K2.

«Φέτος, προγραμματίζονται πέντε δορυφορικές εκτοξεύσεις: του τελευταίου Glonass-M, κατά τη διάρκεια του έτους, δύο Glonass-Ks, στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, δύο Glonass-K2s, στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο» δήλωσε η πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Sputnik, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα εκτόξευσης ενδέχεται να αλλάξει.

Οι διαστημικές εκτοξεύσεις από τη Ρωσία μέχρι τώρα

Τον Οκτώβριο, η Ρωσία έβαλε τον τρίτο δορυφόρο Glonass-K σε τροχιά. Η εκτόξευση του δορυφόρου αναβλήθηκε αρκετές φορές, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω καθυστερήσεων στην παραγωγή. Ο πρώτος δορυφόρος Glonass-K εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ ο δεύτερος εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Ρωσία εκτοξεύει δορυφόρους Glonass-M από το 2003 και έχει κατασκευάσει περισσότερους από 50 δορυφόρους αυτού του παλαιότερου μοντέλου. Τα μοντέλα Glonass-K παράγουν περισσότερα σήματα πλοήγησης από τα Glonass-Ms και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προς το παρόν, υπάρχουν 28 δορυφόροι στο ρωσικό σύμπλεγμα Glonass, 23 εκ των οποίων είναι σε λειτουργία, ενώ δύο βρίσκονται σε συντήρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας δορυφορικής κατασκευής ISS-Reshetnev δήλωσε ότι εννέα δορυφόροι Glonass-K επόμενης γενιάς θα προστεθούν στο σύμπλεγμα μέχρι το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.