ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρώπη: Ο δορυφόρος του Δία περίπου 485 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον ήλιο (βίντεο)

Ευρώπη: Ο δορυφόρος του Δία περίπου 485 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον ήλιο (βίντεο)

Κατά μέσο όρο, η απόσταση της Ευρώπης από τον ήλιο είναι περίπου 485 εκατομμύρια μίλια (ή 780 εκατομμύρια χιλιόμετρα) και εκτιμάται ότι είναι περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, περίπου στην ίδια ηλικία του Δία.

Η Ευρώπη είναι ο έκτος δορυφόρος του Δία. Η τροχιακή του απόσταση από τον Δία είναι 414.000 μίλια (670.900 χλμ.). Παίρνει τρεισήμισι μέρες στη Γη για να κάνει η Ευρώπη μια περιστροφή γύρω από τον Δία.

Έχει διάμετρο 1.900 μίλια (3.100 km), καθιστώντας τη μικρότερη από το φεγγάρι της Γης, αλλά μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα.

Η θερμοκρασία της επιφάνειας του δορυφόρου στον ισημερινό δεν αυξάνεται ποτέ πάνω από μείον 260 βαθμούς Φαρενάιτ (μείον 160 βαθμούς Κελσίου). Στους πόλους του φεγγαριού, η θερμοκρασία δεν αυξάνεται ποτέ πάνω από μείον 370 F (μείον 220 C), σύμφωνα με το space.com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.