ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Ροζ πανσέληνος” και μερική έκλειψη απόψε

“Ροζ πανσέληνος” και μερική έκλειψη απόψε

Από μερική σεληνιακή έκλειψη θα συνοδευτεί η σημερινή πανσέληνος. Η σεληνιακή έκλειψη της Πέμπτης είναι η πρώτη για το 2013 και κατά μια κοσμική σύμπτωση συμπίπτει με την πανσέληνο του Απριλίου, η οποία αποκαλείται και «Ροζ πανσέληνος».

Η έκλειψη θα διαρκέσει 27 λεπτά και εκτιμάται ότι θα είναι η πιο εντυπωσιακή από τις άλλες δυο εκλείψεις που θα σημειωθούν φέτος, στις 25 Μαΐου και 18 Οκτωβρίου 2013.

Η σημερινή έκλειψη θα γίνει ορατή σε Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Ευρώπη και Ανταρκτική. Θα είναι ορατή με τα τηλεσκόπια, με δεδομένο ότι θα υπάρξει και το σκοτείνιασμα μεγάλου τμήματος της Σελήνης από την παρασκιά.

Θα είναι μια μερική έκλειψη με πολύ μικρή κάλυψη του σεληνιακού δίσκου από τη σκιά της Γης (μόλις το 1,5% της διαμέτρου του φεγγαριού).

Στην Ελλάδα, η έναρξη έκλειψης της παρασκιάς θα γίνει στις 21:03 ώρα το βράδυ και η έναρξη της μερικής έκλειψης στις 22:54. Το μέγιστο της έκλειψης θα συμβεί στις 23:07, το τέλος της μερικής έκλειψης στις 23:21 και το τέλος έκλειψης της παρασκιάς στη 1:11 ώρα της 26ης Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή έκλειψη είναι η τρίτη συντομότερη του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με τη NASA, η συντομότερη έκλειψη του αιώνα, διάρκειας μόλις 25,5 λεπτών, θα σημειωθεί το 2082, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ η δεύτερη συντομότερη έκλειψη, διάρκειας 26,7 λεπτών, αναμένεται το 2034, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.