ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα δείγματα από τον Άρη: «Πιθανόν να προκαλέσουν νέα πανδημία αν έλθουν στη Γη»

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα δείγματα από τον Άρη: «Πιθανόν να προκαλέσουν νέα πανδημία αν έλθουν στη Γη»

Για κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από τα πετρώματα που βρίσκονται στον Άρη, προειδοποιεί μερίδα επιστημόνων, κάνοντας λόγο ακόμη και για «Αρειανή Πανώλη».

Η NASA και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ESA) συνεργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ για τη μεταφορά δειγμάτων από τον Άρη στη Γη.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο και μετά από επτά μήνες στο Διάστημα, το ρομποτικό διαστημόπλοιο – εργαστήριο της NASA «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον Άρη, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη», καθώς αποστολή του είναι να αναζητήσει δείγματα αρειανής ζωής.

Εντούτοις, η Διεθνής Επιτροπή Ενάντια στην Επιστροφή Δειγμάτων από τον Άρη (The International Committee Against Mars Sample Return – ICAMSR) είναι ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία, με τους επιστήμονες που την απαρτίζουν να μιλούν για κινδύνους.

Ενδεικτικά, ο Gilbert Levin μιλά για «πραγματικές πιθανότητες» μικροοργανισμοί που υπάρχουν στον «Κόκκκινο Πλανήτη» να διαρρεύσουν στη Γη, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν μία νέα καταστροφική πανδημία, απέναντι στην οποία η ανθρωπότητα δεν θα έχει καμία άμυνα.

Σε δηλώσεις του στην «Daily Star», αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποια από τα δείγματα να «δραπετεύσουν» από τα εργαστήρια, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων στη Γη.

Σύμφωνα με την ICAMSR, μία εναλλακτική λύση είναι να συλλεχθούν δείγματα στη Σελήνη, όπου θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν πιθανοί μικροοργανισμοί και να απομονωθούν σε ειδικό διαστημικό σταθμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δείγματα, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να ελεγχθούν ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα απελευθερωθούν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.