”Κόμιστρα” 322 εκατ. ευρώ θα καταβάλει η NASA στη Ρωσία

”Κόμιστρα” 322 εκατ. ευρώ θα καταβάλει η NASA στη Ρωσία

Συνολικά «κόμιστρα» 322 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει η NASA στη Ρωσία, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών στο διάστημα, ώστε να καλυφτούν τα έξοδα μετακίνησης και εκπαίδευσης Αμερικανών αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2016.

Το Κογκρέσσο απέρριψε την χρηματοδότηση που είχε ζητήσει για τη NASA ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πληρώσει ακριβά για μία θέση στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz.

Η τιμή για κάθε μία από τις έξι θέσεις που θα καλυφτούν το αμέσως προσεχές διάστημα από Αμερικανούς αστροναύτες υπολογίζεται σε περίπου 53.6 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 4,25 εκατομμύρια ευρώ ανά αστροναύτη, σε σχέση με την αρχική συμφωνία Ουάσιγκτον – Μόσχας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν ο οποίος καταλογίζει στο Κονγκρέσο την ευθύνη για τη διακοπή του λεγόμενου «Προγράμματος Εμπορικού Πληρώματος» της NASA επισημαίνοντας ότι αποτελεί το λόγο που η Αμερική έχει καταστεί πλήρως εξαρτημένη από το ρωσικό εταίρο της, Roscosmos.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει η δυνατότητα να στέλνουμε οι ίδιοι τους αστροναύτες μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» διαμαρτύρεται ο Μπόλντεν ζητώντας για πολλοστή φορά από την κυβέρνηση Ομπάμα να φροντίσει με κάθε τρόπο να εκταμιεύσει «παγωμένα» κονδύλια για το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.