Νέα εφαρμογή μπορεί να «σκανάρει» τη γάτα σας και να σας ενημερώσει για την υγεία της

Νέα εφαρμογή μπορεί να «σκανάρει» τη γάτα σας και να σας ενημερώσει για την υγεία της

Οι ιδιοκτήτες γατών μπορούν να έχουν μία σημαντική βοήθεια μέσω μίας εφαρμογής, όσων αφορά την υγεία και τους πόνους των κατοικίδιων τους.

Μια τεχνολογική εταιρεία για την υγεία των ζώων στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα, η Sylvester.ai, κατασκεύασε μια εφαρμογή, την Tably, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να ενημερώσει αν η γάτα πονάει. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους νέους κτηνιάτρους, λέει η δρ. Λιζ Ρέλε την κλινικής Wild Rose Cat στο Κάλγκαρι, όπου οι κατασκευαστές δοκίμασαν τον αλγόριθμο.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή κοιτάζει την θέση των αυτιών και του κεφαλιού της γάτας, αν κλείνει τα μάτια της, αν έχει ένταση στη μύτη της και αν κουνάει τα μουστάκια της για να διαγνώσει αν το ζώο πονάει.

Μια έρευνα του 2019, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports, διαπίστωσε ότι η αποκαλούμενη “κλίμακα με γκριμάτσες των αιλουροειδών” (ή αλλιώς FGS) αποτελεί ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο για την αξιολόγηση του έντονου πόνου στις γάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.