5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας παρακολουθεί μέσω Whatsapp

5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας παρακολουθεί μέσω Whatsapp

Μπορεί να χρησιμοποιείται με χιουμοριστικό τρόπο στις περιπτώσεις που μπαίνουμε στο Instagram ή το Facebook κάποιου και βλέπουμε όλες τις αναρτήσεις του, αλλά το stalking μπορεί να γίνει αρκετά σκοτεινότερο από αυτό.

Μια συμπεριφορά που μπορεί να είναι αθώα ή ασήμαντη, μπορεί να δημιουργήσει στο θύμα μια αίσθηση γενικευμένης ανασφάλειας αν επαναλαμβάνεται συχνά. Στο Whatsapp, όπως και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, είναι αρκετά εύκολο κάποιος να παρακολουθήσει τις κινήσεις σας, αν και όχι ακριβώς όπως περιμένετε.

Ο μηχανικός λογισμικού Robert Heaton εξηγεί ότι κάποιος μπορεί να καταγράφει το πότε ξυπνάτε και το πότε κοιμάστε, αναλόγως με τις ώρες που συνδέεστε στην εφαρμογή, ή με ποιους ανθρώπους μιλάτε, παρατηρώντας εάν είστε συχνά online ταυτοχρόνως.

Αυτά είναι τα 5 σημάδια τα οποία πρέπει να προσέξετε αν έχετε την υποψία ότι κάποιος σας παρακολουθεί:

  • Είναι μονίμως online
  • Σας στέλνει κάθε φορά που συνδέεστε
  • Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στο status σας
  • Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στην φωτογραφία σας
  • Διαβάζει τα μηνύματα κατευθείαν με το που τα στέλνετε

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι έχοντας μόνο τον αριθμό του κινητού σας, μπορεί κάποιος να δει τη φωτογραφία, την κατάστασή σας και το πότε είστε ενεργοί. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και η φωτογραφία σας στο Whatsapp μπορεί να προδίδει την κατάσταση σχέσης στην οποία βρίσκεστε, την πόλη που μένετε ή τα μέρη που συχνάζετε.

Για αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεστε οnline, όχι μόνο στο Whatsapp, αλλά σε όλες τις αντίστοιχες πλατφόρμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.