ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Douyin: Μόνο 40 λεπτά ημερησίως θα είναι διαθέσιμη η κινεζική βερσιόν του TikTok για τα παιδιά

Douyin: Μόνο 40 λεπτά ημερησίως θα είναι διαθέσιμη η κινεζική βερσιόν του TikTok για τα παιδιά

Το Douyin, το οποίο αποτελεί τη κινεζική βερσιόν του TikTok, θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες κάτω των 14 ετών μόνο για 40 λεπτά την ημέρα, και μόνο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Ναι, είμαστε πιο αυστηροί με τους έφηβους» ανακοίνωσε η Bytedance, η εταιρεία του Πεκίνου που ανέπτυξε το Douyin και το TikTok.

Οι χρήστες κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνδέονται αποκλειστικά μέσω του Youth Mode (Λειτουργία Νέων), το οποίο θα προσφέρει παράλληλα εκπαιδευτικό περιεχόμενο όπως ντοκιμαντέρ και εκθέσεις μουσείων.

Το Douyin δεν επιβάλλει ηλικιακούς περιορισμούς, ωστόσο οι χρήστες κάτω των 18 ετών πρέπει να ζητούν την έγκριση των γονιών τους. Στο TikTok η ελάχιστη ηλικία είναι τα 13 έτη.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε στους εφήβους κάτω των 18 ετών να παίζουν online βιντεοπαιχνίδια τις καθημερινές. Μπορούν να το κάνουν μόνο για μία ώρα την ημέρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η απαγόρευση των κινητών στα κινεζικά σχολεία.

Η κινεζική Υπηρεσία Κυβερνοχώρου έχει ζητήσει από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από παιδιά να «δημιουργούν ένα σωστό περιβάλλον για την υγιή ανάπτυξη των νέων ανθρώπων».

Τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά μέσα βρίσκονται στο στόχαστρο των κινεζικών ΜΜΕ λόγω της ανησυχίας ότι η υπερβολική ενασχόληση με το Διαδίκτυο επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων We Are Social, οι κινέζοι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο, από τις οποίες οι δύο ώρες αφιερώνονται σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.