Το Facebook προχωρά στην μείωση πολιτικών ειδήσεων στο News Feed παγκοσμίως

Το Facebook προχωρά στην μείωση πολιτικών ειδήσεων στο News Feed παγκοσμίως

Το Facebook είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο πως θα προσφέρει λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο στο News Feed των χρηστών, μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και αργότερα επεκτάθηκαν σε Σουηδία, Ισπανία, Ιρλανδία, Καναδά, Βραζιλία, Ινδονησία και Κόστα Ρίκα. “Οι άνθρωποι δε θέλουν τα πολιτικά και τις διαμάχες να χαλούν την εμπειρία τους” είχε δηλώσει ο Zuckerberg τότε.

Το πείραμα φαίνεται πως πέτυχε, αφού το Facebook επεκτείνει το “λιγότερο πολιτικό” feed σε 75 νέες χώρες.

Το Facebook δεν ανακοίνωσε ποιες είναι συγκεκριμένα αυτές οι χώρες, αλλά επιβεβαίωσε πως οι αλλαγές στο News Feed θα γίνουν αρχικά σε “ένα μικρό ποσοστό” ανθρώπων σε κάθε χώρα. Σημείωσε επίσης πως χώρες με επερχόμενες εκλογές ή χώρες με “υψηλό ποσοστό ρίσκου σύγκρουσης” δε συμπεριλαμβάνονται στις δοκιμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς λαμβάνουμε περισσότερη γνώση από τις δοκιμές, θα μοιραστούμε νεότερα σχετικά με αυτά που μαθαίνουμε και θα συνεχίσουμε τις αλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.